Isla outdoor stoffen

Nieuw in onze collectie zijn de Isla Sunproof outdoorstoffen. Uitstekend geschikt voor loungekussens, camperkussens of bootkussens. De stof is waterafstotend en vlekwerend behandeld. Isla is 165cm breed en daardoor zeer geschikt om er grote loungekussens van te maken.

Isla sunproof is gemaakt van 100% solution dyed Olefin. Dit betekent dat het garen door en door geverfd is en dat zorgt voor een hele hoge licht echtheid score waardoor de stof lang zijn kleur zal behouden. Ook als het wordt blootgesteld aan fel zonlicht. Daarnaast houdt de Isla outdoorstof 97% van de UV stralen tegen en kun je met deze stof ook een goede kwaliteit schaduw maken.

Isla is zeer goed bestand tegen chloor- en zeewater. De stof neemt geen vocht op en is mede daardoor makkelijk te reinigen. Vuil en vlekken zijn makkelijk te verwijderen en de stof is wasbaar op 40 graden. Bij hardnekkige vlekken is het mogelijk om een bleekmiddel te gebruiken. 100% bleekmiddel heeft geen invloed op de stof of op de kleuren. Aan de lucht laten drogen en het is zo weer klaar voor gebruik.

Voor een langere levensduur adviseren wij wel om de materialen te beschermen tegen slecht weer als ze niet gebruikt worden. Isla Sunproof is leverbaar in onderstaande kleuren:

Nieuwe kleuren Adore velours [update]

De stof Adore is en blijft nog steeds immens populair. Het is een prachtige gebreide velours met een rijke en volle uitstraling. Velours stoffen worden vaak gezien als kwetsbaar. Niets is minder waar. Velours is van nature waterafstotend en de polyester garens nemen geen vuil op. De Adore is makkelijk schoon te maken en machine wasbaar op 30 graden. Deze fluweel heeft een hoge licht echtheid score en uitstekende martindale test en kunnen we de Adore rustig als duurzaam en sterk bestempelen.

Het brede kleurenpalet nu is het wederom uitgebreid met 7 nieuwe kleuren. De Adore Army, Adore Clay, Adore Latte, Adore Linen, Adore Oyster, Adore Sand en de Adore Wood. De stof laat zich makkelijk verwerken en is geschikt voor toepassing op alle soorten meubilair.

meubelstoffenonline.com - nieuwe kleuren adore velours

[5 februari 2020] Een van de populairste stoffen van dit moment is de velours stof Adore. De stof heeft een glanzend en gewolkt aspect met een zeer hoog aaibaarheids gehalte. De stof Adore had al een uitgebreid kleurenpallet met 21 kleuren en daar komen dan nu nog 5 nieuwe trendkleuren bij: Adore Pale, Adore Indigo, Adore Winered, Adore Aubergine en de Adore Forest.

Meubelstof Adore is een mooie gebreide velours en heeft daardoor een zeer rijke uitstraling. De stof is waterafstotend en vlekwerend. Met zijn 88000 toeren martendale is de stof Adore een sterke stof en zeer geschikt voor intensief gebruik. Bijkomend voordeel is dat de stof wasbaar is op 30 graden.

De nieuwe kleuren zijn vanaf nu eenvoudig online te bestellen.

Plastic fantastic

Gerecycled

De wereld verandert in een rap tempo. Er wordt steeds meer ingezet op duurzaam en ook wij kunnen hierin niet achterblijven. Sinds kort bieden wij een collectie stoffen van gerecyclede plastic flessen. Deze flessen die anders de natuur hadden vervuild worden nu gerecycled en gebruikt om duurzame meubelstoffen van de maken. Dit proces gebruik minder water en energie dan de productie van traditionele meubelstoffen.

Regain & Soil

De komende tijd zullen er steeds meer producten bij komen maar wij beginnen met de artikelen Regain en Soil.

Regain is een meubelstof die volledig is gemaakt van gerecyclede RPET flessen. Deze chenille stof heeft een extra zacht gevoel en een matte en rijke uitstraling. De stof is wasbaar op 30 graden en leverbaar in 18 verschillende kleuren. Voor de productie van Regain is 70% minder energie nodig, wordt er 76% minder koolstof uitgestoten en is er 86% minder water nodig.

Soil is een meubelstof die voor 60% gemaakt is van gerecyclede RPET flessen. Deze stof heeft een linnen/katoen uitstraling, voelt zacht aan en heeft een luxe en matte uitstraling. Ook deze stof is wasbaar op 30 graden. Het kleurenpallet is ruim te noemen, er zijn 21 kleuren beschikbaar. Voor de productie van meubelstof Soil is 42% minder energie nodig, er wordt 46% minder koolstof uitgestoten en er is 52% minder water nodig.

Safe Home fabrics – FAQ

Wat zijn Agora Safe Home fabrics? 

Agora Safe Home fabrics is een innovatief, desinfecteerbaar textiel dat voldoet aan de huidige dagelijkse behoeften op het gebied van huishoudelijke hygiëne. 

Waarom Safe Home? 

Agora Safe Home fabrics is ontstaan ​​uit de behoefte om de mogelijkheid voor desinfectie en een langere duurzaamheid toe te voegen aan de kwaliteiten van traditionele meubelstoffen zoals slijtvast, comfort, makkelijk reinigbaar en een kwalitatief mooi uitstraling.

Hoe is Safe Home ontstaan? 

Agora is een outdoorstoffenmerk met 5 jaar kleurgarantie, wasbaar, reinigbaar met bleekmiddel en bestand tegen weersinvloeden, zon, micro-organismen en vuil. Door een extra nabehandeling worden de Safe Home stoffen zachter en comfortabeler en slijtvaster.

Waarom is Safe Home zo hygiënisch? 

Omdat de Safe Home stoffen kunnen worden gereinigd met bleekmiddel, een veelgebruikt ontsmettingsmiddel in elk huis, dat gemakkelijk virussen en bacteriën verwijdert. 

Waarom bleekmiddel gebruiken? 

Huishoudelijk bleekmiddel is een oplossing van natriumhypochloriet in water. Natriumhypochloriet is een alkalisch zout dat wordt gebruikt als ontsmettingsmiddel vanwege zijn grote oxiderende kracht. Het tast organische stof aan, vooral vetzuren, die het omzet in zeep en glycerol. Het is in staat de celwand van bacteriën en virussen te vernietigen. Ook vernietigt het hun eiwitten en hun genetisch materiaal. Dat is het mechanisme waarmee hypochloriet micro-organismen doodt en ervoor zorgt dat ze geen ziekten kunnen voortbrengen. Zijn oxidatiekracht maakt het ook kiemdodend en elimineert schimmels, algen en andere micro-organismen. 

Wanneer reinigen met bleekmiddel? 

Je kunt altijd bleekmiddel gebruiken. Zowel om hardnekkige vlekken te verwijderen als om gewoon te desinfecteren en te steriliseren. 

Hoe te reinigen met bleekmiddel? 

Bekijk hier de gedetailleerde instructies. Let op: Bescherm de omgeving wanneer u bleekmiddel gebruikt. Alle Agora stoffen weerstaan ​​het probleemloos, maar het kan gemakkelijk andere materialen aantasten en / of verkleuren. 

Wat zijn de voordelen van Safe Home? 

De voordelen van Agora Safe Home zijn: desinfectie, veiligheid, zachtheid, weerstand, duurzaamheid en onveranderlijke kleur. 

Is Safe Home gecertificeerd? 

Agora Safe Home is OEKO-TEX gecertificeerd, een van de meest erkende labels ter wereld voor textiel, getest op schadelijke stoffen. Het is ook gecertificeerd door de kwaliteitsnorm ISO 9001.

Hoe werkt de garantie?

De Agora-garantie dekt de stof die onbruikbaar wordt verlies van kleur of sterkte door normale blootstellings- omstandigheden. Inclusief zonlicht, schimmel, rot en genetische atmosferische chemicaliën, wanneer de stof correct is geïnstalleerd, gebruikt en onderhouden. De garantie dekt geen door de dealer geleverde arbeid of installatie. De garantie is ook niet van toepassing op beschadiging van welke aard dan ook als gevolg van misbruik, onopzettelijke brandwonden, nalatigheid of perforaties 

Safe Home fabrics

meubelstoffenonline.com - safe home fabrics

Agora Safe Home is de textieloplossing voor de hedendaagse hygiënebehoeften in huis, zorgcentra, hotels vakantieparken etc. Hoogwaardige meubelstoffen die aan de beste kwaliteitsnormen voldoen en bestand zijn tegen de desinfectiemiddelen die nodig zijn voor de ontsmetting tegen Covid-19. De stoffen hebben een extra behandeling ondergaan waardoor ze qua extra zachtheid en comfort niet te onderscheiden zijn van “normale meubelstoffen”. Dit maakt de Safe Home collectie ideaal voor het gebruik in interieurs. Het garen is tot in de kern gekleurd waardoor het een uitstekende kleurechtheid heeft. Hierdoor kunnen al deze stoffen worden gewassen met bleekmiddel waardoor virussen en bacteriën gemakkelijk worden geëlimineerd. Op deze stoffen zit een garantie van 5 jaar tegen verkleuring en ze zijn uitermate duurzaam.

WILT U VLEKKEN VERWIJDEREN? 

De meeste vlekken kunnen worden verwijderd gemakkelijk met water en zeep of alcohol. Maak voor hardnekkigere vlekken een oplossing van 20% bleekmiddel voor huishoudelijk gebruik en 80% water:

  1. Laat de oplossing inwerken op de stof en verwijder de vlek door te wrijven met een spons of zachte borstel.
  2. Spoel na het reinigen het gebied goed af met schoon water om alle bleekresten te verwijderen.
  3. Droog af met een schone doek, bij voorkeur katoen en laat drogen bij kamertemperatuur. 

WILT U DESINFECTEREN?

Zelfs als er geen vlekken zijn kunt u gewoon desinfecteren. Maak hiervoor een lichte oplossing met 3 eetlepels bleekmiddel per liter water:

  1. Breng deze oplossing aan met een doek of besproei het te desinfecteren oppervlak.
  2. Veeg met een schone, droge doek om overtollig vocht te verwijderen en laat volledig aan de lucht drogen. 

Zorg goed voor jezelf en geniet van Agora Safe Home stoffen

Black Friday 2020

Ook dit jaar gaat het los met Black Friday. Profiteer tijdens Black Friday 2020 van hoge kortingen. Vandaag krijg je de hele dag 25% korting op alle artikelen in onze shop. Gebruik de code 2711 tijdens het afrekenen.

Let op de code is alleen vandaag geldig.

De artikelen met het Black Friday logo zijn nog eens extra in prijs verlaagd!

Velours, de wintertrend

Luxueus en stralend

Velours, luxueus en stralend, is altijd al verleid door zijn natuurlijke glans en door zijn zachtheid en zachte aanraking. Het is deze iconische aanwezigheid in het interieurontwerp die het dat onnavolgbare retro-effect geeft waarbij het soms de glamour van de jaren twintig en soms de pop art van de jaren zestig oproept..

Velours is breed toepasbaar

Velours wordt verkregen door een speciaal weefproces. Dit proces kan worden toegepast op elke natuurlijke vezel: katoen, linnen, zijde, wol, linnen … of synthetisch. Deze techniek geeft het zijn unieke uiterlijk. Een matte en gladde achterkant. De andere wordt gevormd door zeer korte en strakke haartjes die het een zijdezacht en warm uiterlijk geven. Een ideale stof om mee in te richten. Wij bieden op onze website alleen de synthetische variant aan maar wel in tal van verschillende uitvoeringen.

Effen of met een patroon, neutraal of gekleurd, een velours stof past zich aan alle stijlen aan. Op de kussens zorgt het voor zachtheid. Op de gordijnen voor een gezellige sfeer en op de stoelen geeft het inhoud. Velours zorgt voor warmte in de woonkamer. Met een mooie velours of fluweel kan je van een fauteuil of een bank een pronkstuk in je kamer maken. De vleug en de glans kunnen de vormen of stijlen als geen ander accenturen en uitlichten.

Onderhoud kunstleer

meubelstoffenonline.com - onderhoud kunstleer

Algemeen schoonmaakadvies

Voor het reinigen en onderhouden van kunstleer is er een algemeen advies, onafhankelijk van de samenstelling van het kunstleder.

Regelmatig afnemen met een schone vochtige doek. Gebruik hiervoor gedestilleerd water of gekookt water in verband met kalkaanslag.

Gebruik een neutrale zeepoplossing in combinatie met lauw warm water om te onderhouden en reinigen. Dit voorkomt aantasting van het kunstleder door huidvetten en andere verontreinigingen en bevordert de duurzaamheid.

Bij sterke vervuiling kun je bovenstaande acties herhaaldelijk uitvoeren.

Algemene tips

Je hebt langer plezier van je bekleding als je goed denkt om de onderstaande punten:

  • Gebruik geen oplosmiddelen, chloor, polijstmiddel of chemische reinigingsmiddelen, deze zullen het kunstleer onherstelbaar beschadigen.
  • Vermijd scherpe voorwerpen die krassen of scheuren kunnen veroorzaken zoals: pennen, naalden en dierenpoten.
  • Pas op met tijdschriften en drukwerk. Deze kunnen kleurstof afgeven en slecht of niet te reinigen vlekken achterlaten.
  • Pas op met jeanskleding. Zeker bij nieuwe jeanskleding is er een groot risico op vlekvorming (waas) op je bekleding.

Vlekken verwijderen

Vlekken dien je altijd eerst zo snel mogelijk te deppen (vloeistof) met een zachte doek of weg te scheppen (vaste stof) met een lepel. In de meeste gevallen kunnen vlekken uit bovenstaande vervolgens verwijderd worden met behulp van een schone vochtige doek.

Vetvlekken/watergedragen vlekken

Direct met een schone doek en lauw warm water reinigen. Eventueel in combinatie met een neutrale zeep.

Kauwgom of lijmvlekken

Het overtollige met een achterzijde van een mes voorzichtig verwijderen. De rest bevriezen met bijvoorbeeld een zakje ijsklontjes en vervolgens de bevroren restjes voorzichtig wegschrapen. Eventueel met warm water en een (neutrale) zeepoplossing nabehandelen.

Ballpoint/inkt

Hiervoor zijn commerciële middelen verkrijgbaar. Echter goed de handleiding op het product lezen of het geschikt is voor kunstleder.

Waterdicht of waterafstotend?

meubelstoffenonline.com - waterafstotende buitenstof

Wij krijgen regelmatig de vraag wat is beter: waterdicht of waterafstotend? Voor beide is eigenlijk wel iets te zeggen.

Vaak worden van onze outdoorstoffen kussens gemaakt. Als het om buitenkussens gaat dan klinkt waterdicht natuurlijk wel heel verleidelijk. Immers als er geen water in kan komen dan gaan ze ook langer mee. 

Waterdichte kussens bestaan niet...

Waterdicht materiaal bestaat wel maar compleet waterdichte kussens niet. Op het moment dat je een naald in het materiaal steekt om de hoes te stikken is de stof of het kussen eigenlijk al lek. Bijkomend nadeel is dat waterdichte materialen niet ademen. De lucht kan er niet meer uit en krijg je het gevoel dat je op een ballon zit. Dit geeft vervolgens weer extra druk op naden en ritsen.

Echter op het moment dat je een waterdicht materiaal combineert met een ventilerende stof (vaak aan de onderzijde van het kussen) dan kun je daar prima een comfortabel zitkussen van maken.
Voordeel: na een regenbui kun je bijna gelijk weer op het kussen zitten
Nadeel: kussens zijn niet keerbaar

Waterafstotend

Waterafstotende stoffen zijn, en de naam zegt het al, waterafstotend. Bij langdurige blootstelling aan vocht kan het zijn dat dit in de vulling van het kussen trekt. Waterafstotende stoffen ventileren zeer goed dus wat erin kan kan er ook weer uit. Ze zijn ook zo weer droog. In vergelijking met waterdichte stoffen zijn waterafstotende stoffen veel soepeler en makkelijker te verwerken. 

Onze Agora outdoor collectie is gemaakt van 100% solution dyed acryl. Deze vezels zijn door en door geverfd met zeer stabiele UV pigmenten. Dit maakt de stof zeer kleurbestendig tegen de gevolgen van schadelijk zonlicht. De stof is waterafstotend, vlek- en schimmelwerend en bestand tegen chloor- en zeewater. Deze buitenstoffen zijn machine wasbaar op 30 graden en hardnekkige vlekken kunnen zelfs gereinigd worden met bleekmiddel.

Deze zijn stoffen ontwikkelt om gedurende het hele jaar buiten gebruikt te worden. Toch adviseren wij om de kussens gedurende de winterperiode naar binnen te halen, dan blijven ze mooier en heb je er nog langer plezier van!

Bijkomend voordeel is dat deze stoffen ook binnen gebruikt kunnen worden. Qua uiterlijk zijn ze bijna niet meer te onderscheiden van een “normale meubelstof”. Ze hebben een zachte volle grip, mooie dessins en zijn eigenlijk de ideale keuze om zowel binnen als buiten toe te passen als gordijnen, kussenhoezen of op volledig gestoffeerde meubelen. 

Onderhoud microleder

meubelstoffenonline.com - onderhoud microleder

Microleder een mooi product maar wat is het?

Het hoogwaardige aspect van leder in combinatie met het aangename gevoel van stof zijn de specifieke eigenschappen van microleder. Deze gerecyclede lederen vezels zorgen voor een speciale unieke en dikke grip. De toplaag bestaat uit een suède (microvezel) met een lederen print.

De rug van dit artikel bestaat uit echt leder (gerecycled). Door dagelijks gebruik zal de oppervlakte van structuur gaan veranderen (opruwen) en hierdoor vindt er een aspectwijziging plaats. Dit heeft geen invloed op de kwaliteit en duurzaamheid van de stof. Het artikel wordt eigenlijk alleen maar mooier door en wat geleefdere uitstraling.

En hoe onderhouden we het?

Wij geven hier een algemeen onderhoudsadvies. Het is van belang dat de stof regelmatig licht wordt geborsteld. Gebruik altijd het juiste materiaal, in dit geval een meubelborstel, en borstel met de vleug mee. Bij stofzuigen altijd een zachte borstel (meubelmondstuk) gebruiken in combinatie met een lage zuigkracht. Stofzuig altijd met beleid en met de pool mee zodat de stof zo min mogelijk wordt opgeruwd.

In het geval van vlekken eerst de vaste bestanddelen zoveel mogelijke verwijderen met een lepel. Plaats daarna direct een licht vochtige badstof handdoek de vlek en laat deze een paar uur liggen zodat deze de vlek volledig kan absorberen.

Nooit hard wrijven over de stof of vlek.

Zijn er specifieke vlekken neem dan contact op met een specialistisch bedrijf die het probleem wellicht kan oplossen.