Plastic fantastic

Gerecycled

De wereld verandert in een rap tempo. Er wordt steeds meer ingezet op duurzaam en ook wij kunnen hierin niet achterblijven. Sinds kort bieden wij een collectie stoffen van gerecyclede plastic flessen. Deze flessen die anders de natuur hadden vervuild worden nu gerecycled en gebruikt om duurzame meubelstoffen van de maken. Dit proces gebruik minder water en energie dan de productie van traditionele meubelstoffen.

Regain & Soil

De komende tijd zullen er steeds meer producten bij komen maar wij beginnen met de artikelen Regain en Soil.

Regain is een meubelstof die volledig is gemaakt van gerecyclede RPET flessen. Deze chenille stof heeft een extra zacht gevoel en een matte en rijke uitstraling. De stof is wasbaar op 30 graden en leverbaar in 18 verschillende kleuren. Voor de productie van Regain is 70% minder energie nodig, wordt er 76% minder koolstof uitgestoten en is er 86% minder water nodig.

Soil is een meubelstof die voor 60% gemaakt is van gerecyclede RPET flessen. Deze stof heeft een linnen/katoen uitstraling, voelt zacht aan en heeft een luxe en matte uitstraling. Ook deze stof is wasbaar op 30 graden. Het kleurenpallet is ruim te noemen, er zijn 21 kleuren beschikbaar. Voor de productie van meubelstof Soil is 42% minder energie nodig, er wordt 46% minder koolstof uitgestoten en er is 52% minder water nodig.