Safe Home fabrics – FAQ

Wat zijn Agora Safe Home fabrics? 

Agora Safe Home fabrics is een innovatief, desinfecteerbaar textiel dat voldoet aan de huidige dagelijkse behoeften op het gebied van huishoudelijke hygiëne. 

Waarom Safe Home? 

Agora Safe Home fabrics is ontstaan ​​uit de behoefte om de mogelijkheid voor desinfectie en een langere duurzaamheid toe te voegen aan de kwaliteiten van traditionele meubelstoffen zoals slijtvast, comfort, makkelijk reinigbaar en een kwalitatief mooi uitstraling.

Hoe is Safe Home ontstaan? 

Agora is een outdoorstoffenmerk met 5 jaar kleurgarantie, wasbaar, reinigbaar met bleekmiddel en bestand tegen weersinvloeden, zon, micro-organismen en vuil. Door een extra nabehandeling worden de Safe Home stoffen zachter en comfortabeler en slijtvaster.

Waarom is Safe Home zo hygiënisch? 

Omdat de Safe Home stoffen kunnen worden gereinigd met bleekmiddel, een veelgebruikt ontsmettingsmiddel in elk huis, dat gemakkelijk virussen en bacteriën verwijdert. 

Waarom bleekmiddel gebruiken? 

Huishoudelijk bleekmiddel is een oplossing van natriumhypochloriet in water. Natriumhypochloriet is een alkalisch zout dat wordt gebruikt als ontsmettingsmiddel vanwege zijn grote oxiderende kracht. Het tast organische stof aan, vooral vetzuren, die het omzet in zeep en glycerol. Het is in staat de celwand van bacteriën en virussen te vernietigen. Ook vernietigt het hun eiwitten en hun genetisch materiaal. Dat is het mechanisme waarmee hypochloriet micro-organismen doodt en ervoor zorgt dat ze geen ziekten kunnen voortbrengen. Zijn oxidatiekracht maakt het ook kiemdodend en elimineert schimmels, algen en andere micro-organismen. 

Wanneer reinigen met bleekmiddel? 

Je kunt altijd bleekmiddel gebruiken. Zowel om hardnekkige vlekken te verwijderen als om gewoon te desinfecteren en te steriliseren. 

Hoe te reinigen met bleekmiddel? 

Bekijk hier de gedetailleerde instructies. Let op: Bescherm de omgeving wanneer u bleekmiddel gebruikt. Alle Agora stoffen weerstaan ​​het probleemloos, maar het kan gemakkelijk andere materialen aantasten en / of verkleuren. 

Wat zijn de voordelen van Safe Home? 

De voordelen van Agora Safe Home zijn: desinfectie, veiligheid, zachtheid, weerstand, duurzaamheid en onveranderlijke kleur. 

Is Safe Home gecertificeerd? 

Agora Safe Home is OEKO-TEX gecertificeerd, een van de meest erkende labels ter wereld voor textiel, getest op schadelijke stoffen. Het is ook gecertificeerd door de kwaliteitsnorm ISO 9001.

Hoe werkt de garantie?

De Agora-garantie dekt de stof die onbruikbaar wordt verlies van kleur of sterkte door normale blootstellings- omstandigheden. Inclusief zonlicht, schimmel, rot en genetische atmosferische chemicaliën, wanneer de stof correct is geïnstalleerd, gebruikt en onderhouden. De garantie dekt geen door de dealer geleverde arbeid of installatie. De garantie is ook niet van toepassing op beschadiging van welke aard dan ook als gevolg van misbruik, onopzettelijke brandwonden, nalatigheid of perforaties