Velours, de wintertrend

Luxueus en stralend

Velours, luxueus en stralend, is altijd al verleid door zijn natuurlijke glans en door zijn zachtheid en zachte aanraking. Het is deze iconische aanwezigheid in het interieurontwerp die het dat onnavolgbare retro-effect geeft waarbij het soms de glamour van de jaren twintig en soms de pop art van de jaren zestig oproept..

Velours is breed toepasbaar

Velours wordt verkregen door een speciaal weefproces. Dit proces kan worden toegepast op elke natuurlijke vezel: katoen, linnen, zijde, wol, linnen … of synthetisch. Deze techniek geeft het zijn unieke uiterlijk. Een matte en gladde achterkant. De andere wordt gevormd door zeer korte en strakke haartjes die het een zijdezacht en warm uiterlijk geven. Een ideale stof om mee in te richten. Wij bieden op onze website alleen de synthetische variant aan maar wel in tal van verschillende uitvoeringen.

Effen of met een patroon, neutraal of gekleurd, een velours stof past zich aan alle stijlen aan. Op de kussens zorgt het voor zachtheid. Op de gordijnen voor een gezellige sfeer en op de stoelen geeft het inhoud. Velours zorgt voor warmte in de woonkamer. Met een mooie velours of fluweel kan je van een fauteuil of een bank een pronkstuk in je kamer maken. De vleug en de glans kunnen de vormen of stijlen als geen ander accenturen en uitlichten.