meubelstoffenonline.com - waterafstotende buitenstof

Waterdicht of waterafstotend?

Wij krijgen regelmatig de vraag wat is beter: waterdicht of waterafstotend? Voor beide is eigenlijk wel iets te zeggen.

Vaak worden van onze outdoorstoffen kussens gemaakt. Als het om buitenkussens gaat dan klinkt waterdicht natuurlijk wel heel verleidelijk. Immers als er geen water in kan komen dan gaan ze ook langer mee. 

Waterdichte kussens bestaan niet...

Waterdicht materiaal bestaat wel maar compleet waterdichte kussens niet. Op het moment dat je een naald in het materiaal steekt om de hoes te stikken is de stof of het kussen eigenlijk al lek. Bijkomend nadeel is dat waterdichte materialen niet ademen. De lucht kan er niet meer uit en krijg je het gevoel dat je op een ballon zit. Dit geeft vervolgens weer extra druk op naden en ritsen.

Echter op het moment dat je een waterdicht materiaal combineert met een ventilerende stof (vaak aan de onderzijde van het kussen) dan kun je daar prima een comfortabel zitkussen van maken.
Voordeel: na een regenbui kun je bijna gelijk weer op het kussen zitten
Nadeel: kussens zijn niet keerbaar

Waterafstotend

Waterafstotende stoffen zijn, en de naam zegt het al, waterafstotend. Bij langdurige blootstelling aan vocht kan het zijn dat dit in de vulling van het kussen trekt. Waterafstotende stoffen ventileren zeer goed dus wat erin kan kan er ook weer uit. Ze zijn ook zo weer droog. In vergelijking met waterdichte stoffen zijn waterafstotende stoffen veel soepeler en makkelijker te verwerken. 

Onze Agora outdoor collectie is gemaakt van 100% solution dyed acryl. Deze vezels zijn door en door geverfd met zeer stabiele UV pigmenten. Dit maakt de stof zeer kleurbestendig tegen de gevolgen van schadelijk zonlicht. De stof is waterafstotend, vlek- en schimmelwerend en bestand tegen chloor- en zeewater. Deze buitenstoffen zijn machine wasbaar op 30 graden en hardnekkige vlekken kunnen zelfs gereinigd worden met bleekmiddel.

Deze zijn stoffen ontwikkelt om gedurende het hele jaar buiten gebruikt te worden. Toch adviseren wij om de kussens gedurende de winterperiode naar binnen te halen, dan blijven ze mooier en heb je er nog langer plezier van!

Bijkomend voordeel is dat deze stoffen ook binnen gebruikt kunnen worden. Qua uiterlijk zijn ze bijna niet meer te onderscheiden van een “normale meubelstof”. Ze hebben een zachte volle grip, mooie dessins en zijn eigenlijk de ideale keuze om zowel binnen als buiten toe te passen als gordijnen, kussenhoezen of op volledig gestoffeerde meubelen.