meubelstoffenonline.com - onderhoud microleder

Onderhoud microleder

Microleder een mooi product maar wat is het?

Het hoogwaardige aspect van leder in combinatie met het aangename gevoel van stof zijn de specifieke eigenschappen van microleder. Deze gerecyclede lederen vezels zorgen voor een speciale unieke en dikke grip. De toplaag bestaat uit een suède (microvezel) met een lederen print.

De rug van dit artikel bestaat uit echt leder (gerecycled). Door dagelijks gebruik zal de oppervlakte van structuur gaan veranderen (opruwen) en hierdoor vindt er een aspectwijziging plaats. Dit heeft geen invloed op de kwaliteit en duurzaamheid van de stof. Het artikel wordt eigenlijk alleen maar mooier door en wat geleefdere uitstraling.

En hoe onderhouden we het?

Wij geven hier een algemeen onderhoudsadvies. Het is van belang dat de stof regelmatig licht wordt geborsteld. Gebruik altijd het juiste materiaal, in dit geval een meubelborstel, en borstel met de vleug mee. Bij stofzuigen altijd een zachte borstel (meubelmondstuk) gebruiken in combinatie met een lage zuigkracht. Stofzuig altijd met beleid en met de pool mee zodat de stof zo min mogelijk wordt opgeruwd.

In het geval van vlekken eerst de vaste bestanddelen zoveel mogelijke verwijderen met een lepel. Plaats daarna direct een licht vochtige badstof handdoek de vlek en laat deze een paar uur liggen zodat deze de vlek volledig kan absorberen.

Nooit hard wrijven over de stof of vlek.

Zijn er specifieke vlekken neem dan contact op met een specialistisch bedrijf die het probleem wellicht kan oplossen.